Selain untuk berkongsi maklumat, blog ini juga menjadi medan latihan bagi saya mengasah kemahiran menterjemah.

Sebarang komen untuk memperbetul mahupun memperbaiki lagi mutu terjemahan amatlah dialu-alukan. Selamat membaca
.

:: UNTUK MELIHAT TEKS SUMBER, KLIK PADA TAJUK ENTRI ::

17 Januari 2010

Cara 'Menanam' Udara Segar

Penyelidik Kamal Meattle menunjukkan bagaimana penyusunan tiga pokok hias-rumah biasa di tempat-tempat tertentu di dalam rumah atau bangunan pejabat, dapat menghasilkan udara yang lebih segar di kawasan tertutup.









Untuk sari kata Bahasa Melayu, klik
pada View Subtitles dan pilih Malay.




:: :: :: :: ::


U : Sayangilah BUMI kita. Marilah sama-sama kita mulakan amalan hijau yang mudah ini di rumah dan tempat kerja. Udara segar = minda segar = produktiviti meningkat.

6 comments:

~PakKaramu~ berkata...

Pak Karamu menziarahi anda

nailofar09 berkata...

salam umi...bestnya!!!! tahniah..akk suka sgt! kan kbetulan akk tgah cerita pokok kesayangan di n3...silalah ziarah...mcm nak copy n tempek...boleh kerr?...camana nk mmbega tak reti...plz emel! yg kupu2 ni pun...akk ada gak n3 berkaitan...mcm ada link kita...sayang umi...mmuahhh

umiazuddin berkata...

Salaam PakKaramu,

Terima kasih kerana sudi menziarahi blog saya ini. Sudi-sudikanlah berkunjung selalu :)

VpeaceV

umiazuddin berkata...

Salaam Kak Nailofar,

Alhamdulillah, akhirnya sampai juga akak ke 'teratak' saya ni :)
Saya pun berkunjung juga ke rumah akak, tapi belum berkesempatan meninggalkan jejak.
Akak ambillah apa-apa pun yang berkenan di hati dari blog ni. Saya amat mengalu-alukannya. Semoga bermanfaat.
Entri-entri yang hampir serupa...hmm...nampaknya kita ni sehati sejiwalah kak!! Love you too...mmuahs! :}

VpeaceV

rezeki berkata...

salam umiazuddin

cite psl pokok, dulu ada 3-4 pokok yg kami letak dalam rumah kat HC, tapi sekarang 1 pun dah takde psl semuanya masuk bulan ke 2-3 semakin nak mati , mungkin tak kena cahaya matahari krn kami hanya ada kat HC hujung minggu je

ingat pak itam nak letak kaktus pulak dlm umah, garenti tak mati he he

umiazuddin berkata...

Salam Pak Itam,

Mungkin pokok di rumah Pak Itam kat HC tu lebih sesuai ditanam secara hidroponik... lepas tu letakkan dekat dengan tingkap supaya kena cahaya matahari.

pokok kaktus pun, kalau tak kena gaya, boleh mati gak, Pak Itam. Yang gerenti tak mati, pokok plastik jer...ekekeke

VpeaceV

Catat Ulasan | Feed



 
^

Powered by BloggerOMNI-TERJEMAHAN by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License